Tasmanija: Mali avion sleteo na put

Mali avion, kojim je upravljao pilot pripravnik, srušio se na prometni autoput u australijskom gradu Hobart.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.04.2010.

10:38

Default images

U Australiji, jedan pilot tinejdžer, Uskršnji dan proveo je boreći se sa svojim malim avionom, koji se usled kvara srušio na prometni autoput u Hobartu, u Tasmaniji. Pilot, koji nije povređen u nezgodi, odmah je istrčao iz letelice i zaustavio saobraćaj na autoputu kako bi sprečio sudare, kažu svedoci.

"Oslobodio se olupine i istrčao na put, kako bi zaustavio saobraćaj. Izgledao je potpuno mirno i držao je situaciju pod kontrolom”, kaže očevidac Nik Probert.

Lokalni mediji izvestili su da je pilot 18-ogodišnji Patrik Hamfri, pilot pripravnik u australijskim vazdušnim snagama, koji je vežbao akrobacije, kada je motor njegovog aviona stao, primoravši ga da se spusti na najprometniji autoput.

Avion je tada udario u nasip na Bruker autoputu u Hobartu.

"Trebalo bi da zahvali svojoj srećnoj zvezdi. Došao je kući za Uskrs i dva dana je leteo aerodinamični trening. Brinuli smo da se mogao dogoditi saobraćajni udes, dok je avion bio na putu”, kaže Stiv Persival iz Tasmanijske vatrogasne službe.

Saobraćaj je odmah zaustavljen nakon incidenta i ponovo pušten dva sata kasnije, kada je olupina aviona uklonjena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: