Oštetili budžet za 175 miliona

Uhapšeni su vlasnik preduzeća "Peštan" iz Aranđelovca, Božidar Petković (55) i dva direktora firme, pod sumnjom da su oštetili budžet Srbije za 175 miliona din.

Izvor: B92

Petak, 05.02.2010.

15:35

Default images

Policija Kragujevca je, nakon višemesečne zajedničke akcije sa Poreskom policijom, pored Petkovića, uhapsila i generalnog direktora Radovana Grujića (59) i finansijskog direktora Ljiljanu Marčetu (58), zbog sumnje da su izvršili krivično delo poreska utaja.

Kako je navedeno u saopštenju, Petković, Grujić i Marčeta su od 2006. do 2008. godine u preduzeću "Peštan" organizovali proizvodnju i prodaju "na crno" PVC stolarije, vodovodnog materijala i drugih proizvoda vrednosti preko 743 miliona dinara.

Ta prodaja nije evidentirana u poslovnim knjigama preduzeća, čime su izbegli obračunavanje i plaćanje PDV-a u iznosu više od 145,8 miliona dinara.

Sumnja se da su oni, u istom periodu, zaposlenima isplaćivali zarade po sistemu "na ruke", bez evidentiranja u knjigovodstvenoj evidenciji, čime su izbegli plaćanje više od 22,7 miliona dinara poreza i dprinosa.

Tako su, po osnovu neobračunatog i neuplaćenog poreza na dodatnu vrednost, poreza po odbitku i neosnovano iskazanog iznosa za povraćaj PDV-a, oštetili budžet Srbije za više od 175 miliona dinara.

Petković, Grujić i Marčeta će u toku dana, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Kragujevcu, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: