Utorak, 02.02.2010.

11:45

Izručenje Gudurića Hrvatskoj

Bojan Gudurić, osumnjičen za ubistvo vlasnika "Nacionala" Ive Pukanića i Nike Franjića, predao se banjalučkoj policiji i biće izručen Hrvatskoj.

Izvor: B92, Beta

Default images

To je za agenciju Hina potvrdila portparolka suda u BiH Manuela Hodžić, navodeći da je Guduriću, određen ekstradicioni pritvor u Sarajevu budući da se izjasnio da se ne protivi izručenju Hrvatskoj.

Ministarka pravde Snežana Malović najavila je da će zatražiti od Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine da izruči Srbiji Bojana Gudurića, kako bi u našoj zemlji izdržao četvorogodišnju zatvorsku kaznu na koju je, zbog više krivičnih dela, osuđen pred Osnovnim sudu u Novom Sadu.

Gudurić, do sada jedini neuhvaćeni član ekipe koja je ubila Pukanića i njegovog saradnika Nika Franjića, nakon predaje nalazi se u ekstradicionom pritvoru Suda BiH u Sarajevu.

"Za Gudurićem su raspisane dve poternice, jedna hrvatska i druga srpska, jer je u Srbiji Gudurić, koji je državljanin Srbije i Crne Gore, pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora", kaže direktor policije Republike Srpske Uroš Pena.

"Policija je u skladu sa ovlašćenjima uzela izjavu o okolnostima oko borovka i saradnje i izvršenja krivičnog dela za koje se tereti po poternici Interpola iz Hrvatske. Takođe, gospodin Gudorić je državljanin Republike Srbije tako da će izručenje zavisti od toga šta sudovi odluče, odnosno zahteva za pružanje međunarodne pravne pomoći Ministarstva pravde Srbije”, rekao je Pena.

"Činjenica je da su za Gudurićem raspisane dve poternice, jedna 2008. godine u Hrvatskoj za teško ubistvo i druga u Srbiji za krivično delo razbojništva, za šta mu je izrečena četvorogodišnja pravosnažna kazna", rekao je on.

Vlasnik hrvatskog nedeljnika "Nacional" Ivo Pukanić ubijen je 23. oktobra 2008. godine od eksplozije bombe postavljene pored njegovog automobila u dvorištu zgrade tog nedeljnika u Zagrebu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: