Buha ostao bez fakulteta

Suvlasnici Fakulteta za poslovnu informatiku sporazumno su raskinuli ugovor sa Ljubišom Buhom o prodaji tog fakulteta.

Izvor: B92

Sreda, 27.01.2010.

20:29

Default images

Jedan od suvlasnika fakulteta, Nebojša Šarkić, naveo je u saopštenju da su on i druga dva suvlasnika tog fakulteta, Milan Stamatović i Nenad Krsmanović, rešili sporove sa rektorom Univerziteta Singidunum u Beogradu Milovanom Stanišićem, kao i da je to sudski registrovano.

"Time su okončane i sve naše pretenzije i potraživanja prema Univerzitetu Singidunum i njegovim članicama", rekao je Šarkić u saopštenju, uz napomenu da je kupoprodajni ugovor sa Buhom sklopljen 6. januara 2009. godine i da je raskinut pre dva dana.

Šarkić i Stamatović su se, kako su preneli beogradski štampani mediji, sudili sa Stanišićem tvrdeći da ih je prevario i preoteo im Fakultet za poslovnu informatiku koji su oni osnovali.

Buha bi da ugovor nije raskinut, prema ranijim tvrdnjama Šarkića i Stamatovića, stekao kontrolu nad Univerzitetom Singidunum, što je Stanišić negirao. Fakultet za poslovnu informatiku je osnivač Univerziteta Singidunum.

Šarkić i Stamatović, koji su bili stopostotni vlasnici Fakulteta za poslovnu informatiku, tvrdili su da su Stanišiću poklonili 30 odsto akcija kada je osnovan Univeriztet Singidunum, ali da su nakon toga izbrisani sa spiska vlasnika.

Stanišić je tvrdio da su Šarkić i Stamatović isplaćeni za svoj udeo u vlasništvu nad tim fakultetom, koji je osnivač Univerziteta Singidunum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: