Iran: Proba rakete dugog dometa

Iran je izvršio uspešnu probu rakete dugog dometa koja ima domet od preko dve hiljade kilometara, javila je iranska državna televizija.

Izvor: B92

Sreda, 16.12.2009.

10:33

Default images

Prema izveštaju iranske televizije, koji prenose agencije, uspešno je lansirana "poboljšana raketa sedžil dva". To znači da su joj u dometu Izrael i američke baze u Zalivu, kao i delovi Evrope, uključujući i veliki deo Turske.

Lansiranje rakete dolazi u vreme povećane napetosti između zapadnih zemalja i Irana zbog iranskog nuklearnog programa za koji Zapad veruje da prikriveno razvija nuklearno oružje.

Iran to demantuje i tvrdi da je njegov nuklearni program isključivo za proizvodnju energije.

Šef izraelske vojne obaveštajne službe general Amos Jadlin upozorio je juče da je Iran blizu "tehnološkog prodora" koji će mu omogućiti da gradi nuklearno oružje.

On je rekao da Iran ima dovoljno nuklearnog materijala za bojnu glavu i da je tehnološki blizu izgradnje toga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: