Nevreme u deset američkih država

Više od deset američkih država pogođeno je nevremenom koje će se, prema prognozi meteorologa, u naredna dva dana proširiti na dve trećine SAD.

Izvor: B92

Sreda, 09.12.2009.

09:41

Default images

Najmanje pet osoba stradalo je u zimskom nevremenu koje se kreće sa zapada ka istoku SAD. Obilnih kiša bilo je u Kaliforniji i na američkom jugu, dok je sneg prekrio centralne delove zemlje.

Džim Li iz Meteorološke službe u De Moinu rekao je da će nevreme pogoditi dve trećine SAD do četvrtka uveče, kada vetar i sneg budu stigli do obale države Mejn.

U državi Nju Meksiko vetar koji je duvao 160 kilometara na čas odneo je krov sa jedne policijske stanice, a u Juti je zabeleženo 155 saobraćajnih nesreća prouzrokovanih lošim vremenskim uslovima, rekli su lokalni zvaničnici.

Meteorolozi su najavili da se u državama Ajovi, Ilinoisu i Viskonsinu očekuje najmanje 30 centimetara snega.

U nekim delovima SAD zatvorene su škole i fakulteti pošto su lokalne vlasti procenile da putevi, zbog naslaga snega i leda na njima, nisu bezbedni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: