Zaplenjena imovina napuljskog klana

Italijanska policija zaplenila je više od 150 miliona evra vrednu imovinu koja pripada članovima napuljskog klana Kazalezi.

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2009.

13:36

Default images

Zaplenjena je palata sa bazenom i parkom od 4.000 metara kvadratnih, 39 stanova, 43 garaže, 17 lokalnih preduzeća, 52 bankovna računa i dva miliona evra u gotovini. Prema saopštenju policije, većinu imovine kupili su biznismeni u ime vodećih porodica napuljskog klana, na sudskoj aukciji, po ceni mnogo nižoj od tržišne vrednosti, prenela je agencija Rojters.

Italijanski Senat trenutno razmatra zakon koji bi omogućio vladi prodaju imovine oduzete mafiji na aukcijama.

Neki kritičari, međutim, strahuju da bi mafijaške porodice mogle da iskoriste slične metode da povrate svoju imovinu.

Zaplena je deo aktuelne policijske kampanje protiv pripadnika klana Kazalezi, koji je postao poznat u javnosti objavljivanjem knjige "Gomora" italijanskog novinara i pisca Roberta Savijana, koji otkriva tajne napuljske mafije Kamora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: