Poplave opustošile ostrvo Evija

Jedan poginuli, na stotine uništenih kuća, puteva i oranica, bilans je poplava koje su pogodile grčko ostrvo Evija, na kome je proglašeno i vanredno stanje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.09.2009.

01:39

Default images

Jedan četrdesetogodišnji policajac izgubio je život kada je njegov automobil povukla voda u trenutku kad je prelazio most u oblasti Stomiu. Od petka po podne, pa do juče ujutro, olujna kiša uništila je oranice, kuće i puteve na Eviji, prekinuši potpuno komunikaciju između gradova u tom delu Grčke.

Kako opisuju lokalne TV ekipe koje su se našle na mestu poplava, postoje kuće koje su se bukvalno odlepile od temelja, čitava oblast je zakopana u blato, hiljade hektara obradivih površina su poplavljene, kao i stotine kuća i prodavnica.

Veliku štetu pretrpele su i vodovodne cevi na celom ostrvu.

Jedan švedski turista našao se u opasnosti dok je kampovao na obali reke Lilas, ali je helikopterom spasen, kao i još pet ljudi, među kojima je i jedno dete, koji su takođe bili blokirani u poplavi u blizini Halkide.

Još nema nikavih informacija o procenama štete, a vreme se smirilo, te je pažnja grčke javnosti ponovo usmerena na prevremene izbore koji su raspisani za 4. oktobar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: