De Hop Shefer za Balkan u NATO-u

Odlazeći generalni sekretar NATO-a Jap de Hop Shefer podržao je ulazak Makedonije u NATO i integraciju ostalih zemalja bivše Jugoslavije.

Izvor: B92

Petak, 17.07.2009.

18:18

Default images

Jap de Hop Shefer je tokom oproštajne posete Slovačkoj, pošto mu ovog meseca ističe mandat, u susretu s predsednikom Ivanom Gašparovičom obećao da će NATO nastaviti proširenje, za šta se Slovačka zalaže, posebno kada je u pitanju zapadni Balkan.

"Ključne reči za Alijansu su otvorena vrata i angažovanost", kazao je prvi čovek NATO-a, prenela je na svom sajtu kancelarija slovačkog predsednika.

"Ubeđen sam da će NATO i dalje biti organizacija najodgovornija da rešava pitanja bezbednosti u svetu", rekao je predsednik Gašparovič.

Glavne teme razgovora Japa de Hop Shefera i Ivana Gašparoviča bile su, pored nove bezbednosne strategije NATO-a, i situacija na Balkanu, a takođe i odnosi sa Rusijom i međunarodna misija u Avganistanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: