Koštunica: "Beli šengen" za sve

Lider DSS-a Vojislav Koštunica smatra da je državni i nacionalni interes da "beli šengen" podjednako važi za sve građane Srbije, a posebno za Srbe sa Kosova.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.07.2009.

13:36

Default images

"Vlada ima ustavnu, političku i moralnu obavezu da u otvorenom razgovoru sa Briselom izloži argumente i izbori se za ravnopravan tretman svih građana Srbije, a posebno za Srbe sa Kosova i Metohije koji su najobespravljeniji i najugroženiji narod danas u Evropi", rekao je Koštunica Tanjugu.

Prema njegovim rečima, Srbija ne može svoju bolju budućnost da gradi tako što će od srpskog naroda na Kosovu praviti građane drugog reda.

"Vlast u Srbiji ima apsolutnu obavezu da se izbori da beli šengen važi za sve naše građane. U suprotnom, ako vlada pristaje da diskriminiše svoje građane na Kosovu, to će biti do sada najdrastičniji korak u prikrivenom priznavanju i neposredno saučesništvo u pravljenju lažne države Kosovo", ocenio je Koštunica.

Lider DSS-a je ukazao da "ako sadašnja vlast nije uspela da obezbedi beli šengen za sve građane Srbije, već je napravljena podela zemlje tako da su Srbi na Kosovu omalovaženi i stavljeni u geto kao građani drugog reda, onda je to još jedan dokaz da vlast ne brani interes građana i države".

"Narednih dana čućemo ponovo kako se vlast lažno zaklinje da nikada neće priznati Kosovo a u stvanom životu radi se sve suprotno", zaključio je Koštunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: