Osuđen brat narko dilera

Američki sud osudio je Eugenija Montoju Sančeza, brata kolumbijskog narko bosa Dijega Montoje, na 30 godina robije zbog planiranja da prebaci kokain u SAD.

Izvor: B92

Sreda, 29.04.2009.

01:23

Default images

Osuđeni Montoja Sančez je visoko rangiran pripadnik kokainskog kartela Norte del Vale i bio je odgovoran za finansije kartela, koji je imao 20 miliona dolara u gotovini u posebnim sefovima širom Kolumbije, navelo je tužilaštvo.

On je treći pripadnik iste familije koji je osuđen, pošto su njegov brat Huan Karlos Montoja Sančez i rođak Karlos Filipe Toro Sančez proglašeni krivim po optužbama za trgovinu drogom u 2005. godini i upućeni na 21 godinu, tj. na 19 godina robije.

Dijego Montoja, koji je bio vođa u kolumbijskom podzemlju, izručen je američkoj državi Florida u decembru prošle godine i još čeka na suđenje.

On je pomogao u osnivanju kartela Norte del Vale i pojavljuje se, pored Osame bin Ladena, na FBI-ovoj listi "deset najtraženijih".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: