Dnevnik: Beli šengen tek 2010.

Zbog neispunjavanja obaveza i blokade parlamenta, građani Srbije u zemlje EU bez viza će, u najboljem slučaju, moći da putuju tek početkom 2010, piše Dnevnik.

Izvor: Beta, Dnevnik

Petak, 10.10.2008.

03:11

Default images

Izvori iz EU kazali su za "Dnevnik" da vlasti u Srbiji nisu ispunile obećanje da će stare pasoše zameniti biometrijskim do 31. decembra ove godine, već su produžili rok za zamenu putnih isprava do kraja 2009. godine.

Isti izvori naveli su i da je opstrukcija SRS-a u parlamentu onemogućila usvajanje zakona koji su potrebni da bi neka zemlja došla na takozvanu belu šengensku listu.

"Budući da Srbija nije uradila svoje deo posla, šanse da stigne na pozitivnu šengensku listu sredinom sledeće godine su veoma male", naveli su izvori "Dnevnika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: