Ikodinović ponovo operisan

Zdravsteno stanje vaterpoliste Danila Ikodinovića danas je "za nijansu bolje" nego ranije, izjavio je načelnik novosadskog Ugrentnog centra Zoran Đermanov.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 29.06.2008.

00:23

Default images

On je novinarima rekao da je danas izvršena još jedna hirurška intervencija na desnoj ruci Ikodinovića kao i da su kontrolni nalazi rađeni u laboratoriji sasvim prihvatljivi što lekarima daje nadu da mogu da budu optimisti. Dodao je da se još uvek ne može reći da se Ikodinović izvukao iz kritičnog stanja.

Đermanov je rako da je vaterpolista i dalje u nesvesnom stanju i precizirao da je to neophodna mera kako bi sačuvao snagu.

"On može da pomera i ruke i noge osim povređene ruke koja mu je fiksirana ali će definitivna neurološka procena moći da se da kada se on probudi", kazao je on i dodao da će narednih dana biti još intervencija o kojima će odlučivati konzilujum lekara koji prati stanje Ikodinovićević povreda.

Đermanov je rekao da lekari sve čine kako bi sačuvali povređenu ruku Ikodinovića ali je naveo da su na prvom mestu život i opšte zdravstveno stanje.

Načelnik novosadskog Urgentnog centra je ranije izjavio za B92 da usled zadobijenih povreda na mozgu nema značajnijih promena koje bi iziskivale neurohiruršku intervenciju.

"Očito je da na mozgu nema značajnijih promena koje bi iziskivale neurohiruršku intervenciju ili ga ugrožavale na neki drugi način, ali su druge povrede takve prirode da je nezahvalno prognoziranje", kazao je Đermanov.

Ikodinović je vraćen na odeljenje intenzivne nege, gde je nastavljena terapija.

Ikodinović je u udesu koji se dogodio na putu Zrenjanin-Novi Sad zadobio teške povrede opasne po život – prelom desne nadlaktice, povrede krvnih sudova i živaca desne ruke kao i razderotine po nogama.

Prema saopštenju novosadske policije, do nesreće je došlo zbog neprilagođene brzine uslovima puta.

"Jedino sud utvrđuje krivicu"

Srpski komitet za bezbednost saobraćaja saopštio je da ostećenja na automobilu marke "jugo", koji je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je teško povređen Ikodinović, ukazuju da je taj automobil iznenada ušao u putanju kretanja motocikla kojim je upravljao poznati sportista.

Naime, motocikl kojim je upravljao Ikodinović nije udario u zadnji deo tog auta, nego u njegovu levu stranu, u deo koji je bliži zadnjem delu vozila.

Povodom te nezgode, ali i nebezbednog saobraćaja u Srbiji uopšte taj komitet podseća da "sve okolnosti vezane za samu nezgodu kao što su brzina kretanja, način kretanja, psiho-fizičko stanje učesnika u nezgodi, uslovi puta i okoline, mogućnosti za izbegavanje nezgode i drugo - ocenjuje sud".

"Nedopustivo je da bilo ko proglašava unapred odgovornim bilo kog učesnika u saobraćajnoj nezgodi, jer za to nije ni stručan ni ovlašćen", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: