Spisi o smrti Dade Vujasinović

Spise predmeta koji se odnose na utvrđivanje uzroka smrti novinarke Radoslave Dade Vujasinović prosleđeni su na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Izvor: B92

Utorak, 10.06.2008.

17:53

Default images

Spisi su dostavljeni Tužilaštvu nakon ponovljenog balističkog veštačenja koje je obavio stalni sudski veštak iz Beograda, precizirano je u saopštenju.

Kako ranije obavljena veštačenja nisu bila saglasna, sud je, po predlogu tužioca, novembra 2006. godine naložio novo sudsko-medicinsko i balističko veštačenje.

Medicinsko veštačenje obavio je Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu i vratio sudu predmet u julu prošle godine, sa napomenom da nije u mogućnosti da odredi veštaka balističke struke.

Istražni sudija imenovao je veštaka balističara sa spiska stalnih sudkih veštaka iz Beograda, koji je uradio traženo balističko veštačenje.

Postupak u vezi sa utvrđivanjem uzroka smrti Radoslave Vujasinović nalazi se u fazi pretkrivičnog postupka, a tom fazom postupka rukovodi tužilac, objašnjeno je u saopštenju.

Na osnovu rezultata dosadašnjeg postupka i urađenih veštačenja, Okružno tužilaštvo u Beogradu doneće odluku u pogledu daljeg postupanja, ukazano je u saopštenju suda.

Dada Vujasinović pronađena je mrtva u svom stanu 8. aprila 1994. i istraga je tada, u prvom nalazu, utvrdila da je izvršila samoubistvo.

Porodica je, međutim, angažovala ekipu veštaka, koja je naknadno zatražila obnavljanje istrage, sumnjajući u nalaz zvanične istrage da je ona mogla da izvrši samoubistvo iz lovačke puške.

Okružni sud je 1998. godine, četiri godine nakon pogibije, odlučio da istraga bude obnovljena, ali njeni rezultati nisu objavljeni.

Kao glavni razlog za sumnju u nalaz da je Dada Vujasinović izvršila samoubistvo pominjalo se to da su na fotelji, gde je pronađeno njeno telo, nađeni i uzorci krvi dve različite krve grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: