Majkrosoft mora da pozajmi novac

Majkrosoft saopštio da prvi put u istoriji razmatra mogućnost da pozajmi novac za kupovinu Jahua, vrednog 44 milijarde dolara.

Izvor: B92

Sreda, 06.02.2008.

07:18

Default images

Kompanija bi mogla izdati jedan broj obveznica kako bi sakupila deo od ukupne sume ponuđene za Jahu, kažu analitičari. Tu mogućnost najavio je i finasijski direktor kompanije Kris Lidel. Majkrosoft bi polovinu cene za Jahu platio u gotovini, a drugu polovinu vlastitim deonicama, rekao je on.

Na godišnjem sastanku sa analitičarima, gde se razmatrala poslovna strategija ove kompanije, Lidel je izjavio: "Verovatno ćemo prvi put morati da pozajmimo novac".

Prošle sedmice Majkrosoft je najavio da očekuje da Jahu brzo reaguje na ponudu, ali je ubrzo posle toga poručio da je razmatranje ponude i strateških opcija u toku i da će na konačan odgovor morati da se sačeka neko vreme.

Lidel je rekao da Majkrosoft planira rast prihoda od 10 odsto u 2009. godini, a da će u ovoj godini rast biti nešto ispod te procene, prenose agencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: