Pariz: Devet povređenih u neredima

Osam policajaca i vatrogasac povređeni sinoć u severnom predgrađu Pariza u neredima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.11.2007.

09:57

Default images

Nasilje je izbilo pošto su dvojica mladića na motoru poginula u sudaru s policijskim vozilom. Nekoliko desetina mladih napalo je policijsku stanicu u predgrađu Sarsel posle nesreće. Oni su zapalili nekoliko automobila i kontejnera, a policija je navela i da je pucano na policijsku stanicu i da je hospitalizovan policijski kapetan koji je zadobio tešku povredu lica kada je pokušao da pregovara sa okupljenima.

Do sukoba s policijom došlo je pošto su mladići od 15 i 16 godina u obližnjem mestu Vilije le Bel poginuli u sudaru s policijskim patrolnim vozilom. Predstavnik policije je rekao da su mladići vozili motor bez kaciga i da su "izgleda bili žrtve saobraćajne nezgode". "Mi smo tu da istražimo slučaj. Možete računati na nas da će istina izaći na videlo", rekao je on.

Međutim, ima i glasina da su policajci u patroli odgovorni za sudar. Jedan od stanovnika mesta u kom je došlo do udesa kaže da su mladići vozili motor kada ih je udarilo policijsko vozilo i vuklo ih 20 metara. "Ta ista policijska patrola tri puta je proveravala njihova dokumenta istog popodneva. Policajac je potom pobegao bacajući dimne bombe na ljude koji su se tu okupili", kaže on.

Krajem 2005. nesrećna smrt dva mladića izazvala je nerede u više siromašnih predgrađa francuskih gradova naseljenih uglavnom imigrantima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: