Nagrađen Peščanik

Peščanik, emisija na radiju B92 autorki Svetlane Lukić i Svetlane Vuković, dobitnik je nagrade Reportera bez granica Austrije za 2006.

Izvor: B92

Sreda, 07.03.2007.

13:02

Default images

Emisiju, koja se emituje petkom od 9.30 do 11 i reprizira subotom od 15.30, nominovala je Monika Nagler-Vitgenstain, predsednica organizacije Pesnici u zatvoru iz Stokholma i članica međunarodnog žirija nagrade za slobodu štampe Pres Fridom.

Svetalana Lukić je izjavila da je vest o nagradi lepa vest. "Mislim da Ceci i meni i svim našim sagovornicima znači da nije nezapaženo to što radimo", kaže ona.

"Ima mnogo pokazatelja da nas šovinisti prate i da možda i bolje nego i mi sami shvataju kolika je uloga i značaj tema koje se pokreću u Peščaniku", kaže ona.

"Silom prilika, mi se bavimo problemima ove zemlje koji su tu već 10 godina, a spisak tema se nije promenio. Te teme su poznate i Evropi, koja već 20 godina, nekada gluplje, nekada pametnije, pokušava da nam pomogne da se upristojimo i usvojimo najelementarnije evropske vrednosti", navodi ona.

"Ova nagrada je možda znak da nisu baš svi Evropljani poverovali da je Srbija dosadna zemlja u tranzicivi i da je potrebno pružati podršku ljudima koji kažu da Miloševićeva era nije završena", kaže Svetlana Lukić.

Zvanična ceremonija dodele nagrada biće obavljena u Bečkom parlamentu 9. maja ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: