Stilske vežbe ministra Ilića

Ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić najprimitivnijim rečnikom vređao je radnike TV Leskovac.

Izvor: B92

Subota, 09.09.2006.

10:30

Default images

Ilić je kasno sinoć imao zakazano snimanje emisije, ali je kasnio 30 minuta. Nakon upozorenja voditelja TV Leskovac Igora Mitića da će zbog programske šeme morati da skrati intervju, ministar Velimir Ilić, koji je na snimanje emisije došao sa leskovačke Roštiljade, počeo je vulgarnim rečnikom da vređa radnike televizije.

Novinar Mitić kaže da su prisutni pokušali da ga smire. U redakciji TV Leskovac, gde je došlo do incidenta, pored novinara bili su i aktivisti Nove Srbije, koji su pognutih glava slušali naredbe i vređanje sopstvenog šefa.

Leskovačka televizija odmah nakon incidenta izdala je saopštenje, u kome se navodi da je ministru prema ranijem dogovoru ustupljen besplatan termin za promovisanje svojih kandidata na predstojećim lokalnim izborima zakazanim za 1. oktobar.

''Umesto da bude, kako je dogovoreno, gost u studiju Televizije Leskovac, ministar za kapitalne investicije je u redakciji psovao i na najgrublji način vređao zaposlene u našoj televiziji“, navodi se u saopštenju televizije Leskovac.

Snimka takvog ponašanja međutim nema, pošto kamere koje se nalaze kod hodnika, u kome je bio Ilić, ne rade već tri godine.

Ministar Ilić je i prošle godine na otvaranju Roštiljade, gostujući na TV Leskovac, vređao medije i aktiviste nevladinih organizacija. Ilić je tada izjavio  da zna za koga rade B92, Nataša Kandić i Sonja Biserko.

Udruženje novinara Srbije osudilo je uvrede ministra za kapitalne investicije, zatražilo je od Vlade Srbije da se javno izjasni o još jednom uvredljivom i bahatom postupku Ilića i da osim javnog izvinjenja zaposlenima zatraži od ministra da se ponaša primereno funkciji koju obavlja ili da podnese ostavku.

NUNS: Neophodan etički kodeks za ministre

Predsednica Nezavisnog udruženja novinara Srbije Nadežda Gaće osudila je danas ponašanje ministra za kapitalne investicije Velimira Ilića koji je vredjao novinare televizije Leskovac, istakavši da će ministar morati da se izvini zbog svog postupka.

Nadežda Gaće je kazala da bi trebalo da se razmisli o tome da se prilikom stupanja na funkciju ministra potpiše etički kodeks i da se, ako kodeks bude prekršen, ministri kažnjavaju.

Ona je podsetila da je poslednji samo jedan u nizu incidenata ministra Ilića kada komunicira sa novinarima. "Setite se šutiranja novinara nogom, zatim napad novinara u Čačku i na Kopaoniku pa sad ponovo, on se zbog tog ponašanja izvinjavao i mislim da će morati ponovo", kazala je predsednica NUNS-a Nadežda Gaće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: