"Davinić obećao da će se vratiti"

Istražni sudija Vuk Tufegdžić ne sumnja da će se bivši ministar odbrane Prvoslav Davinić vratiti u zemlju.

Izvor: B92, Glas javnosti

Četvrtak, 05.01.2006.

10:44

Default images

Istražni sudija Vojnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu dodaje kako ne veruje da je Davinić otišao u SAD da bi izbegao sud. Daviniću je sredinom decembra odobren jednomesečan izlaz iz Srbije i Crne Gore.

"Došao je kod mene i pitao me da li bi mogao da ode u SAD do sredine januara. Pošto nije bilo nikakavih zakonskih osnova da ne sme da napusti zemlju, jer tužilac nije tražio zabranu napuštanja mesta boravka ili pritvor, odobrio sam mu odlazak. U međuvremenu se nisam čuo s Davinićem. On mi je, kada je došao da traži dozvolu da ode iz Beograda, samo rekao da bi želeo da ide u SAD da se malo odmori. Tada mi je obećao da će poštovati dogovor", kaže Tufegdžić za Glas javnosti

On je dodao da će se, ako se Davinić ne vrati, nadležni organi sigurno reagovati i naći način da ga vrate u Srbiju. Tufegdžić kaže da mu je Davinić rekao da poseduje samo državljanstvo SCG.

Davinić je otišao u SAD nekoliko dana pošto je protiv njega pokrenut postupak zbog sumnje da je odgovoran za zloupotrebu službenog položaja, odnosno da je umešan u nezakonitu dodelu stanova pripadnicima ličnog obezbeđenja, a bio je saslušan i povodom "afere pancir".

Pomenut slučaj nije prvi u pravosuđu Srbije u kom se dešava da se osobama protiv kojih je pokrenut neki postupak veruje na reč. Svojevremeno je poternica za Mirom Marković, suprugom bivšeg predsednika Jugoslavije i Srbije Slobodana Miloševića i liderkom Jugoslovenske levice, povučena samo na osnovu obećanja njenog advokata da će se ona pojaviti na sudu, što se kasnije, naravno, nije dogodilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: