Pahomije se nije pojavio pred sudom

Vladika Pahomije ponovo se nije pojavio pred sudom u Nišu, gde se protiv njega vodi postupak za seksualno zlostavljanje dece.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.12.2005.

12:23

Default images

Današnji nastavak glavnog pretresa na suđenju vladici Pahomiju, zbog seksualnog zlostavljanja četiri dečaka, odložen je zbog nedolaska svedoka. Miodrag Lazović, branilac optuženog, kaže da nijedan od pet svedoka nije dobio poziv za svedočenje, a na pretres nije došao ni optuženi jer je, kako je rekao branilac, teško bolestan i u bolnici je.

Zastupnik oštećenih Aleksandar Stojković kaže da sumnja u te tvrdnje jer u medicinskoj dokumentaciji o zdravstvenom stanju optuženog piše da je on bio na lečenju i u vreme kada je prisustvovao sednicama Komisije za Kosovo i Metohiju. Stojković kaže da se odbrana ponaša prema scenariju već viđenom u Vranju u nameri da odugovlači suđenje.

Zastupnik oštećenih Dragan Nikolić kaže da je, prema nalazu lekara-veštaka, vladika Pahomije bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnih dela i dodao da je time isključen i poslednji adut odbrane.

Zahtev odbrane za izuzeće predsednika Sudskog veća Katarine Ranđelovic je odbijen, a nastavak suđenja zakazan za 9. januar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: