Preko ADSL-a do Interneta

ADSL je novi način pristupa internetu, a da je, pri tom, telefonska veza jeste slobodna.

Izvor: B92

Nedelja, 13.02.2005.

17:43

Default images

Ipak, ova usluga dostupna je sada samo Beograđanima i to ne svim, već samo onim koji su priključeni na centralu u koju je Telekom Srbija instalirao potrebnu opremu. Korisnik možete biti i ako niste priključeni na digitalnu centralu: "Svako ko ima telefon, a nije dvojnik može imati ADSL vezu. Mora imati čistu liniju, od centrale do telefona", Dragan Kovačević Telekom Srbija.

Ovu uslugu za neke građane čini nedostupnom, i cena od 1.500 do tri hiljade dinara mesečno. Međutim, "kada izračunate koliko platite provajderu internet-sate i telefonske impulse, niste daleko od iznosa od 1.500 dinara, koliko košta i ADSL" tvrdi Zoran Životić genrelani direktor provajdera Sezampro.

Većinu troškova se zapravo plaća Telekomu, jer je veleprodajna cena za provajdere 1.200 dinara. U Telekomu kažu da ta cena samo pokriva njihove troškove, ali da bi se širenjem ADSL-a ona mogla smanjiti.

Već od aprila brzi internet moći će da koriste Nišlije i Novosađani, a i svi Beograđani. Sledeće godine će biti omogućeno da se preko jedne linije istovremno gleda TV, bude na internetu i razgovara telefonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: