Smenjeni načelnici SUP-a Beograd i OUP-a Stari grad

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 22.03.2004.

14:10

Default images

Na mesto načelnika Sekretarijata unutrašnjih poslova Beograda danas je raspoređen general-major Milorad Simić, saopštilo je u ponedeljak uveče Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije. U saopštenju se navodi da je dosadašnji prvi čovek beogradske policije, general-major Milan Obradović raspoređen na druge dužnosti u Resoru javne bezbednosti. Milorad Simić je, kako je saopšteno, do sada obavljao niz dužnosti u MUP-u, uključujući i mesto načelnika Uprave policije u sedištu ministartstva. Predsednik je Asocijalcije šefova policije zemalja jugoistočne Evrope, SEPKE.

Načelnik SUP-a Beograd, Milan Obradović, i načelnik OUP-a Stari grad, Vladan Luković, smenjeni su sa funkcija, saopštio je u ponedeljak pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Miroslav Milošević. "Posle paljenja beogradske džamije, uočena je očigledna konfuzija i loša procena štaba beogradske policije, pa je načelnik Resora javne bezbednosti, po naredbi ministra, lično preuzeo rukovođenje štabom beogradske policije stvorivši uslove, kako za gašenje požara, tako i za smirivanje situacije u gradu", rekao je Milošević.

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova najavio je utvrđivanje odgovornosti za propuste u postupcima policije tokom nereda u Beogradu i Nišu: "Da vas upoznam s nalogom ministra koji je dat pomoćniku ministra za unutrašnju kontrolu, generalnom inspektoru Resora javne bezbednosti da pokrene i sprovede postupak utvrđivanja eventualne pojedinačne, disciplinske i krivične odgovornosti za intervenciju policije ispred džamija u Nišu i Beogradu, i takođe da utvrdi postojanje eventualne uzročne veze između paljenja džamija u Nišu i Beogradu."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

15 h

Podeli: