Beskućnik ostavio 800 000 evra

Jedan švedski beskućnika, koji je živeo od sakupljanja limenki, za sobom je posle smrti ostavio više od 789 000 evra u akcijama i zlatnim polugama.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.04.2010.

20:03

Default images

Osim što je preturao po smeću u lučkom gradu Skelftea, na severu Švedske, Kurt Degerman, poznat i kao "Limeni Kurt", bio je i prvorazredni berzanski broker koji je mudro investirao ono malo novca što je zarađivao od prikupljene ambalaže.

Kada je umro od srčanog udara pre dve godine, ispostavilo se da njegova imovina vredi oko 789 000, da je vlasnik kuće i bankovnog računa sa 4 500 evra, kao i da je imao 124 zlatne poluge u vrednosti od 282 000 funti.

Kad nije krstario ulicama na svom biciklu, neslućeni finansijski genije je vreme provodio čitajuci berzanske izveštaje i proučavajući tržište akcija.

Svu njegovu imovinu nasledili su njegov ujak i mlađi rođak koji ga je redovno posećivao potkraj života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: