Petak, 27.06.2014.

13:46

Češka:Sutra pomen Francu Ferdinandu

U brojnim katoličkim crkvama u Češkoj u subotu 28. juna, na dan sarajevskog atentata, biće služen pomen pomen Francu Ferdinandu i njegovoj supruzi Sofiji.

Izvor: Beta

Default images

Glavna komemoracija predviđena je u dvorcu Konopište, 37 kilometara od Praga, prenela je Verska informativna agencija (VIA).

Taj dvorac nadvojvoda je kupio 1887. godine, zajedno sa 7.000 hektara šuma i njiva. U dvorcu su početkom 20. veka održani istorijski susreti, na kojima je razgovarano i o budućnosti Balkana.

Praški nadbiskup, kardinal Dominik Duka, u dvorskoj crkvi Kopiništa u subotu će u 18 časova služiti rekvijem Ferdinandu i Sofiji, kao i svim žrtvama Prvog svetskog rata.

Očekuje se dolazak i bečkog kardinala Šenborna, kao i brojne rodbine ubijenog para, koja će pre toga prisustvovati komemoraciji u Austriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: