Sreda, 23.07.2014.

18:28

"Srbija rešava probleme Roma"

Eduardo Arboleda pohvalio napore Srbije po pitanju rešavanja problema romske manjine u odnosu na region, posebno kada su u pitanju lična dokumenta.

Izvor: Tanjug

Default images

Šef predstavništva UNHCR u Srbiji je to izjavio tokom susreta sa potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, koji su zajednički istakli značaj Sporazuma o razumevanju koji su potpisali Ministarstvo pravde i državne uprave iz prethodnog saziva, Zaštitnik građana i UNHCR.

Sporazum o razumevanju, kako je navedeno u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, proizveo je niz aktivnosti poput obuke sudija i matičara za primenu zakonskih rešenja, obuke zaposlenih u centrima za socijalni rad i policijskim upravama, razgovore sa pripadnicima romske nacionalne manjine radi upoznavanja sa načinom ostvarivanja prava i druge efekte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Povlače se, kraj?

Trupe američke vojske počele su da se povlače iz Nigera, kako se navodi u zajedničkom saopštenju vojnih resora SAD i Nigera.

11:14

9.6.2024.

1 d

Podeli: