Subota, 21.03.2015.

16:07

SNS za izbore u Vojvodini,DS protiv

Potpredsednik SNS Igor Mirović ponudio je vojvođanskom premijeru Bojanu Pajtiću da izbori u pokrajini budu održani u decembru.

Izvor: Tanjug

Default images

On je takođe ponudio da Pajtić do maja ostane u svojoj fotelji, do kada ga niko neće dirati, ali to lider DS nije prihvatio, prenosi "Blic".

Mirović za beogradski list kaže da su naprednjaci, kao najveća stranka, dali predlog za održavanje izbora i da je njihova ideja podložna dijalogu.

On se zalaže za dogovor o konkretnom datumu.

SNS ne želi pokrajinske i lokalne izbore na silu, već da datum njihovog održavanja bude dogovor vlasti i opozicije u Vojvodini, prenosi beogradski list.

Pajtić je na tu ponudu, kako prenosi Blic, odgovorio porukom da naprednjaci treba da se drže zakonskih i ustavnih ovlašćenja.

Pajtić je rekao Blicu da će redovni pokrajinski izbori biti održani krajem aprila 2016. godine.

"Besmisleno je da Aleksandar Vučić govori o datumu održavanja izbora u Vojvodini jer ovo nije Severna Koreja, a on nije Kim Džon Un da odlučuje o svemu. O izborima ćemo mi odlučivati pošto je većina okupljena oko DS stabilana", kazao je Pajtić.

Predsednik vojvođanske skupštine i SVM Ištvan Pastor kaže da ne može raspisati pokrajinske izbore sve dok u parlamentu postoji većina, prenosi Blic.

Pastor smatra da decembar nije dobar termin za održavanje izbora, ali je dodao da SVM neće biti smetnja ako se većina bude složila oko konkretnog meseca, prenosi list.

Policija je intervenisala na skupu i izložbi koju je u centru Novog Sada organizovala Demokratska stranka, nakon što je grupa ljudi vređala učesnike skupa.

SNS i DS će možda organizovati velike mitinge istog dana, 25. aprila, ali u različitim gradovima, najavili su funkcioneri dve stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: