Utorak, 09.08.2011.

17:36

Ivanović: Kosovski Srbi u problemu

Državni sekretar Oliver Ivanović ukazao je da bi kosovski Srbi zbog nesaglasja sa Beogradom mogli postati meta stranaca i kosovskih Albanaca.

Izvor: Beta

Default images

Ivanović je dodao da je loše i to što je današnja sednica u Leposaviću iskorišćena za međustranačka prepucavanja.

"Šteta je jer je jedinstvo, koje je stvoreno nakon uspostavjanja barikada (25. jula nakon odluke prištinskih institucija da preuzmu prelaze na sveru Pokrajine) narušeno. Mislim da nije sve završeno, ali može da krene loše po nas", kazao je Ivanović.

Ivanović je ukazao na to da bi kosovski Srbi mogli postati meta za strance i Albance ukoliko ne stoje uz Srbiju ili izraze neslaganje sa stavovima Beograda.

"Onoga trenutka kada se kao Srbi budemo stavili na suprotnu stranu u odnosu na državu ili pak izrazimo neslaganje sa njom, tog trenutka postajemo meta za strance i kosovske Albanace", kazao je Ivanović.

To što sednica u Leposaviću nije održana, Ivanović povezuje sa početkom predizborne kampanje.

"Očigledno je da je preziborna kampanja počela i da su mnogi sednicu doživeli kao tribinu za promovisanje patrijskih stavova", rekao je on Tanjugu.

Prema njegovim rečima, kriza na severu pokrajine nije prošla jer će ovu situaciju, iskoristiti oni koji Srbiji ne žele dobro.

Ivanović smatra i da Srbi na severu Kosova i Metohije ne mogu da imaju sopstvenu politiku, potpuno različitu od Vlade Srbije.

"Ako su iza ovog privremenog sporazuma stali Vlada Srbije i predsednik Republike Boris Tadić, to bi trebalo da bude dovoljno za sve one koji ovde žive", rekao je on.

Zajednička sednica odbornika tri opštine, Kosovska Mitrovica, Leposavić i Zvečan, prekinuta je u Leposaviću, jer odbornici opštine Zubin Potok nisu došli. Dogovoreno je da pojedinačno svaka opština razmatra privremeni sporazum.

Pre početka sastanka novinarima je predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić rekao da odbornici te opštine nisu došli, jer smatraju da o privremenom sporazumu treba da se izjasne poslanici Skupštine Srbije, a ne lokalni odbornici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: