Četvrtak, 02.12.2010.

14:45

Novo odlučivanje o pritvoru Terziću

Apelacioni sud ukinuo odluku Višeg suda o produžavanju pritvora Zvezdanu Terziću, bivšem predsedniku FSS, i vratio predmet na ponovno odlučivanje, saznaje B92.

Izvor: B92

Default images

Apelacioni sud smatra da postoji opasnost od bekstva, ali je rešenje ukinuo zbog proceduralnih razloga i nejasnog obrazloženja.

Međutim, Terzić ostaje u pritvoru dok se, u okviru novog postupka, ne odluči da li će Terzić ostati u pritvoru ili neće.

"Po nalaženju Apelacionog suda, i dalje postoji opasnost od bekstva i u tom smislu podržan je stav prvostepenog suda vezano za taj osnov. Ali nije dat dovoljno jak razlog vezano za naročito teške okolnosti krivičnog dela zbog čega je prvostepeni sud produžio pritvor, pa je iz tih razloga prvostepeno rešenje i ukinuto", rekla je Mirjana Piljić, PR Apelacionog suda u Beogradu.

Inače, Terzić i njegova tri saradnika se terete da su nezakonito prisvojili oko četiri miliona evra od transfera fudbalera OFK Beograd u inostrane klubove. Za krivično delo zloupotrebe službenog položaja za koje se oni terete zaprećena je kazna od dve do 12 godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

uživo Povlačenje?; Rusi uništavaju

Rat u Ukrajini – 835. dan. Ruska PVO oborila je juče iznad teritorije Federacije ukupno 28 ukrajinskih bespilotnih letelica, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

18:15

8.6.2024.

1 h

Podeli: