Nedelja, 01.12.2013.

16:31

Pretnje zaposlenima u "Jasenovcu"

Direktorki Spomen parka Jasenovac Nataši Jovičić i zaposlenima jutros je, nakon što su osudili nacionalističke ispade u Hrvatskoj, stigao preteći mejl.

Izvor: Tanjug

Default images

U njemu su se nalazile slika metka i anonimnom porukom kojom su prozvani kao antihrvati i izdajnici, preneo je zagrebački portal Index.hr.

"To je otvoreni poziv na likvidaciju ne samo nas nego i svih koji misle slično. Dakle i vlade, predsednika republike, većine političkih stranaka", izjavila je Hini Jovičićeva.

Preteću anonimnu elektronsku poruku dobili su, osim direktorke i svih četvero kustosa Spomen područja i šefica računovdstva, rekla je ona.

Osim toga, rekla je Jovičić, na zvaničnu adresu stigao je i meil sa potpisom čelnika Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) Josipa Miljka na kojoj je pisalo:”Vi širite četničku propaganda”.

"Takvi kao vi su samo ostaci ostataka truleži na hrvatskom nacionalnom tkivu i osuđeni ste na izumiranje i ludilo u koje vas vodi nezajažljiva i bolesna mržnja", navodi se u elektronskoj poruci s Miljkovim potisom i ustaškim pozdravom “za dom spremni”.

Zaposleni u Spomen području Jasenovac su pretnje prijavili kriminalističkkoj policiji, ali i predsedniku Hrvatske Ivi Josipoviću i drugim nadležnim institucijama.

Policija, kako se navodi, već sprovodi uviđaj.

Spomen područje Jasenovac izgrađeno je na području bivšeg ustaškog logora iz Drugog svetskog rata, uz Mermorijalni muzej. Tamo deluje i obrazovni centar čiji je cilj ukazivanje na nužnost poštovanja različitosti među ljudima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

uživo Povlačenje?; Rusi uništavaju

Rat u Ukrajini – 835. dan. Ruska PVO oborila je juče iznad teritorije Federacije ukupno 28 ukrajinskih bespilotnih letelica, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

18:15

8.6.2024.

1 h

Podeli: