NDS: DS je na minimumu zbog Đilasa

DS nije dostigla svoj istorijski minimum na izborima zato što je Boris Tadić otišao iz stranke, već zato što je Dragan Đilas ostao na njenom čelu, kažu iz NDS.

Izvor: B92

Nedelja, 30.03.2014.

19:05

Default images

Nova demokratska stranka reagovala je na ocenu lidera DS Dragana Đilasa, na današnjem Glavnom odboru te stranke, da je za loš rezultat na izborima odgovoran i počasni predsednik Boris Tadić koji je napustio partiju.

Đilas je izjavio i da će Nova demokratska stranka ići s Vučićem.

Kada bi Demokratska stranka imala jasnu i doslednu politiku za koju se zalaže, možda bi i na današnjem Glavnom odboru konstruktivno i kritički raspravljala o toj politici umesto o Borisu Tadiću i o navodnim dogovorima drugih stranaka, koji postoje samo u njihovim imaginacijama, navedeno je u saopštenju NDS.

Nova demokratska stranka je ocenila da DS i njeno rukovodstvo "uspehe i neuspehe svoje partije toliko vezuju za odlazak Borisa Tadića, a svoju nepostojeću misiju na političkoj sceni za neke nepostojeće dogovore između NDS-a i SNS-a“, da se postavlja pitanje, kako su naveli, koja je politika te stranke.

Dragan Đilas je prvo govorio da je u politiku ušao zbog Borisa Tadića, a potom da je DS jača i jedinstvenija nakon njegovog odlaska. A sada govori da je Tadić odgovoran i za loš izborni rezultat DS-a. Govorio je takođe da je Vučić jedina svetla tačka postojeće vlade, a potom da je diktator. A istina je da ne samo da je Đilas želeo da sarađuje sa Vučićem, već je činio i konkretne poteze pokušaja približavanja Vučiću, da bi posle godinu dana udvorništva, a nakon smene sa mesta gradonačelnika i teškoća u pregovorima oko cene tokom prodaje svoje kompanije, odjednom je preimenovao Vučića iz "svetle tačke“ u "diktatora“, navode iz NDS.

Đilas svojim potezima pokazuje da ne shvata značaj doslednosti i principijelnosti za uspeh određene politike. On očigledno ne shvata da su zaokreti koje on pravi u zaključivanju, stavovima i pogotovo u upravljanjima institucijama razlog njegovog neuspeha, navedeno je.

NDS je ocenila da "Đilas nije u stanju da shvati svoju ličnu odgovornost za urušavanje DS-a, na koje je Tadić upozoravao i koje je pokušavao da spreči do poslednjeg trenutka“.

"On ne razume da DS nije postigla istorijski minimum na ovim izborima zato što je Tadić otišao iz te stranke, već upravo zbog toga što je Đilas ostao u njoj na mestu predsednika stranke“.

Suštinska pitanja su da li bi Vučić i dalje bio svetla tačka srpske vlade da nisu bile ugrožene lične političke i poslovne ambicije Dragana Đilasa, da li bi Boris Tadić i dalje bio za Dragana Đilasa čovek zbog koga je ušao u politiku da mu se nije lično usprotivio kada je video da vodi stranku u ponor, i da li bi, da je DS kojim slučajem ostvarila dobar rezultat, i za to bio odgovoran odlazak Borisa Tadića iz te stranke, kažu iz ove stranke.

Iz NDS podsećaju da je DS pred izbore ušla u "koaliciju sa onima koji su Borisa Tadića nazivali šefom mafije, dok se upravo on protiv te mafije skoro sam borio“.

Dragan Đilas i oni koji danas predstavljaju njegovu stranku, svakodnevno pružaju dokaz da je Boris Tadić doneo ispravnu odluku, zaključili su iz NDS.

DS: Ovo je uvreda za stranku i sve koji je godinama podržavaju

Na ovo saopštenje stigla je reakcija od demokrata. Povodom navoda da Demokratska stranka nema politiku i svrhu postojanja, DS podseća na izjave bivšeg počasnog predsednika DS, Borisa Tadića, koji je do pre dva meseca govorio da je DS nacionalna institucija dok danas na ovakav način napada stranku koju je nekada vodio što govori da stav gradi isključivo u odnosu na to da li je njen predsednik ili ne, navodi se u saopštenju DS. Ovakvi napadi su uvreda ne za DS nego za sve građanke i građane Srbije koji je godinama podržavaju, uvereni da je Demokratska stranka jedina snaga koja od Srbije može napraviti pristojnu zemlju, navele su demokrate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: