Izveštaj DRI o službenim kolima

DRI saopštila da je na adrese 15 budžetskih korisnika uručila Nacrt izveštaja o svrsishodnosti poslovanja, u kojima su podaci o korišćenju službenih vozila.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.03.2014.

18:57

Default images

DRI je najavila i da će te izveštaje objaviti.

Nacrt izveštaja nosi naslov "Upravljanje službenim vozilima direktnih korisnika budžeta Republike Srbije“.

Cilj revizije je svrsishodnosti, koju je Institucija započela u martu 2013. godine, je sticanje uvida u finansijsku materijalnost službenih vozila direktnih korisnika republičkog budžeta, način upravljanja i davanje preporuka za unapredjenje sistema upravljanja službenim vozilima.

Institucija je najpre od 126 direktnih budžetskih korisnika prikupila podatke o broju vozila koja koriste, kada su nabavljena, koja im je nabavna, a koja sadašnja vrednost, koliko su kilometara prešla od dana nabavke do 31. decembra 2012. godine, koliko su prešla u 2012. godini, u čijem su vlasništvu, koji je pravni osnov za korišćenje, kolika je prosečna potrošnja goriva, koliki su rashodi za gorivo, održavanje, rezervne delove, registraciju, osiguranje i parkiranje.

Nakon analize opštih podataka, DRI je na osnovu određenih jasno definisanih merila, odabrala 15 od 126 direktnih budžetskih korisnika za detaljnu analizu.

Nakon toga, DRI je izradila nacrt izveštaja o reviziji koji je uručila na adrese 15 direktnih budžetskih korisnika, odnosno odgovornim i pređašnjim odgovornim licima.

U roku od 15 dana od dana uručenja nacrta izveštaja, subjekt revizije ima pravo da podnese obrazložen prigovor na nacrt.

Nakon nacrta izveštaja, DRI subjektima revizije uručuje predlog izveštaja, a onda i konačan izveštaj o reviziji.

Ovo je prvi izveštaj o reviziji svrsishodnosti poslovanja koji će DRI objaviti.

Revizija je sprovedena kao pilot revizija u okviru tvining projekta "Jačanje kapaciteta Državne revizorske institucije“ koji sprovode Revizorski sud Holandije i Kancelarija generalnog revizora Velike Britanije, navedeno je u saopštenju DRI.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: