Njujork: Protesti, privedeno 175

Njujorška policija privela je večeras najmanje 175 učesnika protesta "Okupirajmo Vol strit", od kojih je većina sedela na zemlji odbijajući da se pomeri.

Izvor: Beta

Četvrtak, 17.11.2011.

22:59

Default images

Protiv nekih demonstranata policija je primenila silu, ali većina od više stotina učesnika protestne povorke sama se povukla pred policijom.

Protesti nisu ugrozili početak rada Njujorške berze, izjavio je njen portparol Rič Adamonis. "Svaki dan, svake nedelje, zatvorite Vol strit!", uzvikivali su demonstranti dok su prolazili pored berze.

Na snimku iz vazduha vidi se da je došlo do kratkog komešanja između policije i učesnika skupa, prilikom pokušaja policije da postavi barikade na obodu parka u centru Njujorka.

Protestnih skupova bilo je i u drugim američkim gradovima. Oko 500 ljudi, pristalica pokreta "Okupirajmo Vol strit", prošetalo je finansijskim centrom Los Anđelesa. Policija je u tom gradu privela 23 osobe, od kojih je većina sedela mirno na zemlji odbijajući da se pomere.

U Dalasu je takođe danas bilo protesta. U tom gradu uhapšeno je 18 ljudi, dok je na Univerzitetu u Berkliju uklonjeno dvadesetak šatora i privedeno dvoje studenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: