Mrkonjić:Rekonstrukcija bespotrebna

Rekonstrukcija Vlade ima smisla do polovine mandata, a sad je bespotrebna, smatra ministar za infrastrukturu i potpredsednik SPS Milutin Mrkonjić.

Izvor: B92

Nedelja, 26.12.2010.

23:47

Default images

Gubi se energija, ljudi ne rade punim kapacitetom, gube interes za posao i samo "biraju" novog ministra, izjavio je Mrkonjić.

"Mandatar treba da predloži izmene predsedniku države koji će da ih predloži svojim koalicionim partnerima, i u roku od nedelju dana da se izvrše potrebne promene. Ovako da svi tri meseca samo pričamo o tome, gubi se na značaju", kaže Mrkonjić

On je kazao da je "ušteda nula, ako ima deset ministara manje" i da "sad ne možemo da otpustimo nikoga i sve strukture će ostati".

"Cela vlada sad košta 150 miliona, na budžet od 700 milijardi, to je besmisleno. Fraza da je manja vlada jeftinija je zamajavanje naroda, kao i to sa 'novom energijom'", rekao je Mrkonjić, dodajući da je bolje da sadašnju energiju, koju gubimo na to ko će šta da radi u novoj vladi, uložimo u realizaciju projekata.

Ističući da ne razume ministre u vladi koji govore o rekonstrukciji, Mrkonjić je rekao da je spreman na ostavku i da je za to dovoljan samo jedan telefonski poziv premijera.

"Nije bilo poziva, a neće ga ni biti, jer niko nije toliko naivan da sada ono što sam započeo preuzme. Ova ekipa jedina može to da završi", rekao je ministar za infrastrukturu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

13 h

Podeli: