Garancije i za Šešelja

Vlada Srbije odlučila je da prosledi još dve garancije Haškom tribunalu za privremeno oslobađanje do početka suđenja.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.12.2004.

18:23

Default images

Reč je o lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju i generalu Dragomiru Miloševiću. Ministar za državnu upravu Zoran Lončar rekao je na konferenciji za novinare, da davanjem garancija Vlade Srbije snažno podstiče da se pitanje saradnje sa Haškim tribunalom reši u najkraćem roku.

Upitan zašto su Šešelju garancije date tek sad, s obzirom na to da se on predao pre godinu i po, Lončar je odgovorio: "Postoji zakonska obaveza za svaku vladu da svakom licu koje se dobrovoljno preda, izda garancije da se brani sa slobode. Ta zakonska obaveza je trebalo da odavno bude ispunjena, ali ona, na žalost, nije izvšena na način kako to zakon nalaže i u roku koji zakon nalaže. Zbog toga je Vlada, kada je to konstatovala, donela tu odluku pošto postoji njena zakonska obaveza da izda takvu vrstu garancija."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: