Srbi ostaju u kosovskim institucijama

Izvor: B92

Sreda, 11.06.2003.

22:05

Default images
Poslanici srpske Koalicije "Povratak" u Skupštini Kosova odlučili su u sredu uveče da predstavnici Srba nastave da rade u privremenim institucijama Kosova i na taj način zastupaju interese svoje nacionalne zajednice. Poslanik Koalicije "Povratak" Smiljka Milisavljević rekla je na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici nakon sastanka poslaničkog kluba da je ta odluka doneta na preporuku Vlade Srbije i Saveta ministara SCG. Ona je dodala da preporuke iz Beograda uvek treba da budu transparentne, a da će kosovski Srbi delovati u dogovoru sa domaćim vlastima.

Od predstavnika medjunarodne zajednice zatraženo je da poboljšaju bezbednost i osiguraju slobodu kretanja za Srbe i druge nealbance na Kosovu, kao i da obezbede uslove za povratak interno raseljenih. Poslanici Koalicije "Povratak" pozvali su sve političke lidere da sačuvaju jedinstvo Srba na Kosovu. Oni su odlučili i da, ukoliko srpske vlasti reše da u delegaciji UNMIK-a na samitu u Solunu bude i predstavnik kosovskih Srba, to bude savetnik u kabinetu šefa UNMIK-a Nenad Radosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: