KiM: Kašnjenje na nekim biralištima

Nekoliko biračkih mesta na Kosovu otvoreno je sa zakašnjenjem od nešto više od sat vremena zbog kašnjenja OEBS-ovog konvoja koji je dopremao izborni materijal.

Info

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 06.05.2012.

07:14

Default images

Portparol OEBS-a Nikola Gaon izjavio je da su osim u prištinskom regionu, gde se na nekoliko biračkih mesta kasnilo oko sat i petnaest minuta, druga biračka mesta na Kosovu otvorena na vreme.

On je podsetio da se na Kosovu glasa na ukupno 90 biračkih mesta.

U blizini biračkih mesta na Kosovu može se videti prisustvo lokalne policije koja je zadužena za očuvanje javnog reda i mira, a ispred birališta istaknute su zastave Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju.

Birački odbori su skraćeni i u njima se nalazi po pet lica koja su tu ispred OEBS-a.

Na predsedničkim i parlamentarnim izborima Srbije, koji se održavaju na Kosovu, nema "klasičnih" posmatrača.

U OEBS-u kažu da zbog kratkog vremenskog perioda za organizovanje izbora nije bilo mogućnosti da se obezbedi prisustvo posmatrača na glasanju.

Uprkos odluci Vlade Srbije da se na Kosovu ne održe lokalni izbori i protivljenju dela međunarodne zajednice, u Zvečanu i Zubinom Potoku danas se održavaju i lokalni izbori.

U Zvečanu je otvoreno deset biračkih mesta na kojima građani od jutros glasaju na lokalnim izborima, a pravo da to učini ima 7.864 lica.

U Zubinom Potoku na 24 biračka mesta glasa se, takođe, za lokalni parlament. Pravo glasa na ovim izborima u Zubinom Potoku ima 4.978 birača, što su potvrdili Tanjugu predsednici opštinskih izbornih komisija u ove dve opštine.

Pravo glasa na predsedničkim i parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji ima 109.113 birača.

Nakon zatvaranja birališta glasački materijal u zapečaćenim kutijama će OEBS transportovati u Rašku i Vranje gde će biti obavljeno prebrojavanje glasačkih listića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: