Cilj DSS: Bez DS i LSV u Novom Sadu

Cilj Demokratske stranke Srbije je da LSV i Demokratska stranka više ne vladaju Novim Sadom, kazao je predsednik Gradskog obora DSS Borko Ilić.

Izvor: Tanjug

Petak, 27.07.2012.

19:05

Default images

Ali, kako je rekao, u ovom trenutku sve zavisi od SPS-a koji mora da napravi prvi korak.

On je istakao da je DSS spremna da uđe u gradsku vlast, ali i da se još ne vode zvanični razgovori o prekomponovanju vlasti u Novom Sadu.

"Sve u ovom trenutku zavisi od SPS-a i oni su ti koji moraju da naprave prvi korak, odnosno da izađu iz trenutne gradske većine i da zajedno sa strankama koje su spremne da učestvuju u novoj vlasti počnu razgovore o pravljenju te nove vladajuće većine", kazao je Ilić.

Komentarišući izjavu predsednika Gradskog odbora SPS Siniše Sevića da trenutno nema elemenata za promenu gradske vlasti i da se o tome mnogo više priča u javnosti nego što je realno, Ilić je rekao da ostanak gradske vlasti isključvo zavisi od socijalista.

"Onog momenta kada SPS napusti gradsku vlast koju čine Nenad Čanak i Demokratska stranka, garantujem da će tog trenutka ta vlast prestati da postoji", rekao je Ilić.

On je istakao da "socijalisti ne mogu da se pravdaju time da je u pitanju samo lokalna vlast", jer je, kako je naveo, Novi Sad i politički i ekonomski najvažniji grad u Vojvodini.

Povodom izjave predsednika novosadskih naprednjaka Miloša Vučevića da je postignut dogovor da odborničke grupe SNS, Dveri i DS S zajednički nastupaju u gradskom parlamentu Ilić je rekao da bi "SNS, Dveri i DS S trebalo da budu okosnica buduće gradske vlasti".

"SNS, Dveri i DS S trebalo bi da budu okosnica buduće gradske vlasti i u tom pravcu mi smo spremni da zajednički delujemo sa tim strankama, možda i mnogo bliže nego sa drugima koje će eventualno sutra činiti vladajuću većinu", zaključio je Ilić.

U Skupštini grada Novog Sada od 78 odbornika, vlast čine DS sa 18, LSV sa 15, SPS sa sedam i SVM sa jednim odbornikom, a podršku im daje Romska demokratska stranka sa šest i Nijedan od ponuđenih odgovora sa jednim odbornikom.

U opoziciji su SNS sa 15 i DSS, SRS i Dveri sa po pet odbornika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: