Nedelja, 08.07.2001.

14:57

R. FILIPOVIC: KOSTUNICA DUGUJE ODGOVOR GRADJANIMA

Izvor: B92

Default images
"Radi se o cudnim stvarima, na koje bi predsednik Kostunica trebalo da pruzi odgovor. Ne duguje odgovor nama, njegovim koalicionim partnerima, nego gradjanima", izjavio je za nedeljni "Madjar so" zamenik predsednika Reformista Vojvodine Ratko Filipovic, navodeci "da se u ovom trenutku njemu cini da se federalni predsednik ne drzi ni zajednickih programskih ciljeva, niti sopstvene zakletve". Ukazujuci da Kostunica trazi objasnjenja za odredjene dogadjaje i odluke, uz isticanje da on o njima nije znao i da cak kritikuje Republicku vladu da se neustavno i protivzakonito ponasala, Filipovic je ocenio da "ako on govori kao pravnik, da to treba da cini na pravnickim tribinama, a ako govori kao predsednik, da iza toga treba da stoji ozbiljna akcija". Ukoliko on zaista drzi da je doslo do povrede Ustava i zakona, onda je odmah trebalo da smeni, odnosno inicira smenu nadleznih ministara – dodao je Filipovic, ocenjujuci da "ovako, medjutim, njegove izjave deluju prilicno zbunjujuce i sto je gore i od toga, on u jednom istorijskom trenutku on nije bio na visini zadatka, nije podrzao odluku DOS-a koja je potpuno u skladu sa izbornim obecanjima", navodi "Madjar so", prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: