Svet

Ponedeljak, 16.10.2017.

13:03

EUR tone pod pritiskom, širi se strah

Evro je ponovo pod pritiskom posle izbora održanih u Nemačkoj i Austriji, iako je mesecima beležio rast zbog jenjavanja straha od uspona populizma u Evropi.

Izvor: Tanjug

EUR tone pod pritiskom, širi se strah
Foto: Thinkstock

Evro je danas oslabio za 0,3 odsto na 1,1785 dolara, prenosi agencija AP.

Iako je reč o skromnom padu, on dolazi posle nedavnih gubitaka i prošlomesečnog probijanja granice od 1,20 dolara, prvog u dve godine.

Jedan od ključnih razloga slabljenja evra je izborni uspeh populističkih snaga, što je naročito primetno na održanim izborima u Austriji, gde je desničarska Slobodarska partija Austrije (FPO) zauzela drugu poziciju sa 27,4 odsto glasova - dovoljno da postane deo vlade koju će predvoditi Narodna partija Austrije (OVP) Sebastijana Kurca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: