Kina pravi prekretnicu, legalizovala šer vožnju

Kineske vlasti su predstavile nove propise kojima se uređuju usluge deljenja vožnje i koje su od legalne na ogromnom kineskom tržišitu.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 28.07.2016.

15:01

Kina pravi prekretnicu, legalizovala šer vožnju
(Foto: Thinkstock.com)

"Kina je postala najveće tržište na svetu za onlajn naručivanje vožnje. Pravila usluga za onlajn rezervisanje vožnje je pojašnjena u novim propisima o reformi taksi sektora i u propisima o aplikacijama za naručivanje vožnje", izjavio je zamenik kineskog ministra saobraćaja LJu Sjaoming na konferenciji za novinare.

Novi propisi će, prema njegovim rečima, podržati razvoj platformi za onlajn rezervacije vožnje, dok će kineske pokrajine u kojima su ove aplikacije registrovane moći da izdaju dozvole kompanijama koje putem aplikacije nude usluge prevoza, koje će važiti na teritoriji čitave države, prenosi agencija Frans pres.

Kineska kompanija Didi Čusing, kao konkurent američkom Uberu u ovom sektoru, kaže da je ovo prvi put da je jedna vlada legalizovala usluge onlajn rezervacije vožnje na nacionalnom nivou, zbog čega je potez kineskih vlasti okarakterisala kao "prekretnicu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: