Francuzi "opipavaju" tržište obuće

Francuski proizvođač automobilskih guma Mišlen najavio je partnerstvo sa kineskom filijalom JV Internešenel Đihua.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 26.11.2014.

14:55

Default images

Kompanija želi da započne proizvodnju visokokvalitetnih đonova za cipele i specijalizovanu obuću.

U prvo vreme kinesko-francuski partneri Mishlen i Đihua, koja je specijalizovana za tekstil i tehničku opremu, proizvodiće tri tipa specijalizovane obuće, čizme za motorcikliste, biciklističke cipele kao i sigurnosne gumene čizme.

Francuska kompanija planira da sa kineskim partnerom osvoji u narednih pet godina pet do deset odsto tržišta gumenih đonova, što je otprilike 500 miliona pari đonova na godišnjem nivou.

Ovo nije prvi pokušaj ulaska francuske kompanije na tržište obuće.

Od 2003. "Mišlen" sarađuje sa kompanijom Babola u proizvodnji obuće ze tenis i badmintom, kao i sa Kempom u proizvodnji patika za rukomet, a odnedavno i sa Šamoom u proizvodnji čizama.

Kineska filijala Đihua je 66,3 odsto u vlasništvu državne firme Ksinksing Kety Internešenel i najveći je proizvođač tehničke odeće u svetu, kao i tehničke opreme namenjene javnim bezbednosnim službama.

Đihua, koja zapošljava 40.000 radnika i vlasnik je 31 fabrike u Kini, ostvarila je 2013. promet od 4,3 miljarde dolara i neto profit od 200 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: