Potonuo profit Goldman Saksa

Američka banka "Goldman Saks" zabeležila je pad ukupnog profita, zbog smanjenja zarade u ključnim sektorima, ali i uspeh u oblasti finansijskog savetovanja.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

16:54

Default images

Zarada je u prvom ovogodišnjem tromesečju pala 10 odsto, na 2,03 sa 2,26 milijardi dolara iz istog kvartala lane, navodi banka, a prenosi agencija Frans pres.

Oblasti investicionog bankarstva i upravljanja sredstvima zabeležile su solidne rezultate, uz promenjivo tržišno raspoloženje i smanjenu aktivnost klijenata u svim sektorima, navodi "Goldman Saks". U oblasti finansijskog savetovanja evidentiran je rast prihoda od 41 odsto, zahvaljujući, pre svega, aktivnostima u Evropi.

Zarada po akciji od 4,02 dolara nadmašila je očekivanja analitičara, koji su prognozirali profit od 3,44 dolara po deonici. Ukupni prihodi američke banke smanjeni su 7,6 odsto na 9,33 milijarde dolara, u odnosu na 8,70 milijardi, koliko su očekivali analitičari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

20 h

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: