Gde bi studenti najradije da rade?

Za studente i mlade diplomce u svetu najpoželjnije kompanije su Gugl, IBM, Majkrosoft, Ernst&Jang i Goldman Saks, pokazala je studija centra Univerzum global.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 11.12.2013.

13:26

Default images

Tri od ove grupacije (Gugl, Ernst&Jang i IBM) jednako figurišu među najatraktivnijim kompanijama za mlade ljude na starom kontinentu, kao i na globalnom nivou, preneo je švajcarski list 24 sata.

Suprotno kolegama sa drugih kontinenata, evropski studenti naklonjeni su i tradicionalnoj industriji, tako da su glasove dali i kompanijama BMV i Simens, dok je za studente trgovačkih škola i fakulteta, Oreal na trećoj poziciji među najpoželjnijim kompanijama.

Švajcarski gigant Nestle kod Evropljana je zauzeo tek 11. poziciju među studentima inženjerstva, odnosno 12. kod budućih komercijalista, dok je na globalnom nivou na 19. i 25. mestu, respektivno.

Od drugih velikih imena u Švajcarskoj, Kredi svis i UBS, kod budućih evropskih menadžera plasirali su se na 29. i 38. mesto, a svetski rang je 36. i 41. pozicija.

Iznenađenje u istraživanju bio je Epl koji izgleda ne oduševljava preterano evropske studente, s obizirom na to da se našao tek na 29. mestu za buduće inženjere, a na 32. za studente trgovačke struke, što je daleko od plasmana na ostalim kontinentima (4. i 6. mesto respektivno).

Uopšteno govoreći, dok budući inženjeri na globalnom nivou u top 10 najatraktivnijih kompanija biraju šest iz sektora informatike i telekomunikacija, i još Simens koji delimično pripada ovoj branši, dotle evropski diplomci u 10 najpoželjnijih svrstavaju samo četiri iz ovog sektora (plus Simens).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: