Grad konvertuje dugove Industrije kablova

Gradsko veće Skupštine grada Jagodine, odlučilo je da se potraživanja grada prema Industriji kablova konvertuju u udeo Jagodine u kapitalu "Kablova".

Srbija

Izvor: B92

Subota, 11.11.2017.

12:54

Grad konvertuje dugove Industrije kablova
(Foto: Thinkstock)

Odluka će biti doneta u ponedeljak na sednici Skupštine grada, posle čega će biti dostavljena Ministarstvu finansija - Poreskoj upravi, stoji u obrazloženju Gradskog veća koga je potpisao gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović.

Reč je o potraživanjima do 31.avgusta 2016.godine, "a visina potraživanja i obračun kamate do dana prvosnažnosti UPPR-a, biće utvrđeni Zaposnikom nadležne jedinice Ministarstva finansija - Poreske uprave", navodi se u odluci.

Potraživanja Grada Jagodine prema Industriji kablova su 272.122.095 dinara, a Vlada Srbije je, zaključkom od 17.avgusta, meru konvertovanja potraživanja prema "Kablovima", naložila i ostalim državnim poveriocima: Fondu za razvoj, Agenciji za osiguranje depozita, Republičkom fondu PIO, Republičkom fondu za zdravstvo, Nacionalnoj službi za zapošljavanje, opštinama Pomoravskog okruga Chupriji, Paraćinu, Rekovcu, Despotovcu, Svilajncu, Batočini, Chićevcu...

Industrija kablova u Jagodini, gigant SFR Jugoslavije, sada je u sistemu Unapred pripremljenog programa reorganizacije (UPPR), i njegovo usvajanje u sindikata "Kablova" očekuje ove godine.

U avgustu prošle godine, "Kablove" je, koristeći socijalni program, napustilo 850 radnika i sada ih je oko 400.

Industrija kablova radi i izvozi, a prema podacima Regionalne privredne komore, nalazi se među 10 najvećih izvoznika u Ssumadiji i Pomoravlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: