Dodali gas ali ne dovoljno - 6 traka tek dogodine

Neimari na deonici Srpska kuća – Levosoje dodali su gas posle poseta ministarke Zorane Mihajlović u julu i avgustu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 31.10.2017.

16:15

Dodali gas ali ne dovoljno - 6 traka tek dogodine
Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ

Ali, očigledno nedovoljno da bi ovaj deo puta na Koridoru 10 završili bar u produženom roku, koji ističe danas (31. oktobra).

Ostalo je još dosta posla, a u Putevima Srbije, koji su investitor radova, očekuju da će 6,5 kilometara punog profila i 2,3 kilometra desne trake biti pušteno u saobraćaj do kraja godine, dok bi preostale tri leve trake trebalo da budu asfaltirane tokom 2018, pišu Večernje novosti.

U Putevima Srbije tvrde da radovi ulaze u završnu fazu, a preostalo je da se urade hidroizolacija i asfalt na mostovima, venci pešačkih staza i pešačke ograde.

“Na trasi auto-puta potrebno je da se završi deo asfaltnih radova, odnosno izrada bituminiziranog nosećeg i habajućeg sloja, saobraćajna signalizacija i oprema”, nabrajaju u Putevima.

“Preostaje još i sređivanje bankina, kosina nasipa i useka i postavljanje zaštitne i žičane ograde. Asfaltni radovi su uveliko u toku, a njihovo napredovanje umnogome zavisi od nastupajućih vremenskih prilika”, dodaju.

Izgradnja najjužnije preostale deonice na Koridoru 10 u dužini od svega osam kilometara počela je u avgustu 2015. godine. Radovi su povereni konzorcijumu domaćih firmi, a radove izvode preduzeća MBA Miljković, Srbija auto-put i Centralna putna laboratorija. Ova deonica finansira se iz budžeta Srbije, a ugovorena vrednost je četiri milijarde dinara.

Ova trasa od 8,8 kilometara trebalo je da bude puštena u saobraćaj u decembru 2016. godine. U Putevima su tada pravdali izvođače podacima da zbog 49 kišnih i snežnih dana, poplava i projekata koji su morali na doradu, nisu stigli da ispoštuju ugovoreni rok.

Predsednik Aleksandar Vučić više puta je rekao da na ovoj deonici postoje problemi i napomenuo da domaći izvođači nisu na visini zadatka, koji im je poveren. Posle posete gradilištu u julu, ministarka Mihajlović i v. d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak najavili su češće kontrole radova i obilaske gradilišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: