"Reformu katastra završavamo ove godine"

Ministarka građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da će ove godine biti završena reforma katastra, te da će nakon toga biti mnogo efikasniji.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 10.02.2017.

19:28

Foto: Tanjug

"Verujem da ćemo ove godine moći potpuno da završimo reformu katastra", rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara u Skupštini grada, gde je održana konferencija NALED-a.

Navela je da Ministartvu predstoje još mnogi poslovi - da se urade izmene u Zakonu o stečaju, što je, kako kaže, važno za naš rejtng na Duing biznis listi Svetske banke, a zatim su tu i poslovi u vezi s pitanjima plaćanja poreza i dalje unapređenje rada inspekcija.

"Zajedno sa reformom katastra to su četiri najvažnije stvari koje moramo da radimo ove godine i napravimo dobar sistem", naglasila je Mihajlović.

Navodeći da je poražavajući podatak da gotovo 130 milijardi dinara godišnje iznose administrativni troškovi kompanija koje se bave biznisom u Srbiji, Mihajlović je poručila da moramo da nađemo način kako to da smanjimo.

Predsednik UO NALED-a Goran Kovačević je rekao novinarima da je prošle godine realizovano šest mera iz Sive knjige NALED-a, od preporučenih 100, a da je prosek u prethodnih pet ili šest godina bio oko 10 godisnje, primetivši da je bolje da primena mera bude postepena, ali trajna, nego da bude revolucionarna i da se stalno vraćamo na isto.

Kako je rekao, jedan od prioriteta u narednom periodu treba da bude smanjenje parafiskalnih nameta koji opterećuju privredu sa oko 1,3 milijarde dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: