Fruškogorski koridor: Uradićemo to za tri godine

Novac za početak izgradnje Fruškogorskog koridora je izdvojen i u prvoj polovini sledeće godine biće završeni svi projekti i krenuće izgradnja, kaže Vučić.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 27.10.2016.

17:52

Fruškogorski koridor: Uradićemo to za tri godine
Foto: Thinkstock

"Izdvojili smo novac i u prvoj polovini sledeće godine završićemo sve projekte i krenuti u izgradnju Fruškogorskog koridora", rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanje poslanice LSV Olene Papuge.

Kako je naglasio, o tom koridoru se priča godinama, ali niko do sada nije čak dao ni idejni projekat.

"Da, mi ćemo to da uradimo, ali ne za pola godine li godinu, ali verujem da u naredne tri godine ceo projekat možemo da završimo u vreme trajanja mandata ove vlade", kazao je premijer.

"Da kažem i građanima Novog Sada i Iriga i celog Srema da smo izdvojili novac i radimo projekte i konačno ćemo krenuti u izgradnju fruškogorskog koridora. Taj posao nije lak i svaka takva investicija neće biti manja, zbog tunela i teškog terena, od 300 i 350 miliona evra i to je velika investicija za nas. Mi ćemo to da uradimo, neće za pola ili godinu, ali za tri hoćemo, verujem pre kraja mandata ove vlade. Mislim da je to što možemo da napravimo", rekao je Vučić.

Kako je naveo, na tome ništa nije rađeno od 1972. čak ni idejni projekat, kad je reč o ruševinama u Irigu, primetio je da se i sam "grozi" kad prođe i to vidi, a na opasku Papuge da od tih ruševina "deca ginu", rekao je da takve informacije nema, te da ne zna o kom vremenu govori, primetivši da je verovatno reč o "lošoj metafori".

Na pitanje o tome kada će biti vraćene penzije i plate na prethodni nivo, on je istakao da nema šta da se vraća pošto, kako je kazao obraćajući se poslanici LSV: "Vi ste davali ono što nismo imali i ono što nismo zaradili i uzimali od naše dece, a zbog čega je bio velik deficit".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: