Probili Tošin bunar, ali gužva veća - gde zapinje

Ni posle proširenja dela Tošinog bunara u Novom Beogradu gužva ne jenjava, čak je i veća.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 28.05.2016.

15:27

Probili Tošin bunar, ali gužva veća - gde zapinje
Foto: Beoinfo

Novobeograđani su se nadali da će proširenje saobraćajnice Tošin bunar doprineti boljoj protočnosti u zoni raskrsnice sa Ulicom Nikole Dobrovića, ali ni posle nedavnog otvaranja za saobraćaj - gužva ne jenjava. Naprotiv, veća je. Vozači se žale na zastoj, naročito u vreme jutarnjeg i popodnevnog špica.

Kolone nanizanih vozila protežu se i više stotina metara sa obe strane raskrsnice. A vozači su jednoglasni u oceni da su za sve krivi semafori.

"Umesto da prednost imamo mi koji vozimo pravo, mnogo više vremena dato je onima koji iz Tošinog bunara skreću prema Bežanijskoj kosi u Ulicu Nikole Dobrovića", žali se Mirjana Petrović, koja svakodnevno vozi ovom trasom. - Osim dužine trajanja crvenog, odnosno kratkog intervala zelenog svetla koje propusti tek nekoliko automobila, saobraćaj dodatno usporava to što su na kratkoj relaciji, od šeststo metara, u nizu postavljena četiri semafora. A zbog dužine trajanja propuštajućeg svetla na semaforu, gotovo da je nemoguće uhvatiti "zeleni talas".

U Direkciji za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju obećavaju da će problem biti rešen narednih dana.

"Raskrsnica Tošinog bunara i Nikole Dobrovića je na trasi unutrašnjeg magistralnog poluprstena i zamišljena je kao četvorokraka", kažu u Direkciji. Tako je i sinhronizovan rad semafora. Međutim, trenutno je ta saobraćajnica trokraka, nedostaje deo koridora prema "buvljaku", koji je u izgradnji. Kada i ovaj krak bude povezan sve će drugačije funkcionisati.

Dok ne dođe do spajanja svih delova poluprstena, u Direkciji su najavili da će u sledećih nekoliko dana biti napravljene određene izmene u režimu rada semafora, ne bi bilo dužeg zadržavanja na ovoj raskrsnici, prenose Večernje novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: