Slovenci nisu uspeli u Ćupriji, Metal ide u stečaj

Privredni sud u Kragujevcu otvorio je stečajni postupak za preduzeće Metal AD u Ćupriji, iz sastava slovenačkog koncerna "Maksim" iz Celja (Slovenija).

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 18.11.2015.

08:25

Default images
Foto: Thinkstock

Sud je stečajni postupak nad preduzećem u Ćupriji pokrenuo na zahtev "Maksim" BG a zbog trajne nesposobnosti plaćanja stečajnog dužnika, rečeno je Tanjugu telefonom iz Privrednog suda.

Za stečajnog upravnika imenovan je Dragan Simionović.

Sud je pozvao poverioce da u roku dva meseca prijave svoja obezbeđena i neobezbeđena potraživanja i pozvao i sve dužnike da ispune svoje obaveze.

Metal AD za proizvodnju čeličnih konstrukcija i za toplo cinkovanje, otvoren je u Ćupriji 1982. godine, koje je izvanredno dobro radio narednih deset godina i bila poznata u celoj Jugoslaviji, a kasnije se uglavnom bavilo proizvodnjom čeličnih dalekovodnih stubova.

Zapošljavalo je 400 radnika.

Posle 12 godina krize, Metal AD otkupljuje koncern Maksim Celje, investira u tehnologiju, poznate italijanske firme Gimeco, kadrove i sve drugo, za 3,8 miliona evra. U proizvodnji ostavlja 102 radnika.

Ambiciozni planovi, pre svega celokupan izvoz, najviše u zemlje Male Azije, nisu se ostvarili i stigao je stečaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

17 h

Podeli: