Vlaisavljević: U terminale 20 mil €

Naša najveća vazdušna luka neće čekati "skrštenih ruku" strateškog partnera ili koncesionara.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 28.12.2014.

14:40

Default images

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla", kako za "Novosti" kaže Saša Vlaisavljević, v.d. generalnog direktora, u narednoj godini planira da iz sopstvenih prihoda investira više od 20 miliona evra.

Proširenje novog terminala sa četiri gejta i dva nova avio-mosta, nova platforma za odleđivanje aviona, rekonstrukcija i adaptacija starog terminala i veznog dela najvažniji su projekti za 2015.

- Dogodine će se aerodrom "Nikola Tesla" približiti projektovanom kapacitetu, pa su nove investicije neophodne - navodi Vlaisavljević. - Poslovnom politikom predviđa se i nadalje povećani obim avio-saobraćaja i to iznad evropskog proseka, koji iznosi između 3,6 i 3,7 odsto. Ukupan prihod za 2015. premašiće devet milijardi dinara što je za osam odsto više u odnosu na 2014. Kada je reč o republičkom budžetu u 2013. aerodrom je uplatio 60.000 evra, ove godine oko 6,5 miliona evra, a u narednoj biće još 30 odsto više, jer će toliko da poraste i naš profit.

Prilikom planiranja troškova Aerodrom se strogo pridržavao smernica, koje je Vlada Srbije dala u uputstvu za izradu godišnjih programa poslovanja. To je u planu rezultiralo zakonski umanjenim zaradama, troškovi reprezentacije smanjeni su za 60 odsto, a sponzorstva i donacije za 40 odsto, troškovi službenih putovanja umanjeni su za 20 odsto, a sredstva namenjena za stručna usavršavanja za 25 odsto...

- Što se tiče donacija i sponzorstava, novi manadžment planira veliki preokret - ističe Vlaisavljević.

- Kao društveno odgovorna kompanija, koja pravi sve značajniji profit, umesto velikim sportskim klubovima okrećemo se ulaganju u decu, predškolske i školske ustanove kao i u zdravstvo. Stavili smo tačku na ulaganja u sportske klubove, koji svake godine samo povećavaju gubitke i nikada ne znamo gde će i u čijim džepovima naš novac da završi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: